January 23, 2021

Ca de la suporter la suporteri -Nea Mihai despre Petrolul si suporterii sai

In precedentul articol din aceasta serie l-am avut ca oaspete pe Adrian Popescu care ne-a oferit un interviu de exceptie. Astazi continuam seria interviurilor cu Nea Mihai, un alt suporter cu state vechi al Petrolului.

Poetul din Peluza: Povestiti-ne un meci memorabil la care ati asistat?
Nea Mihai: Un meci memorabil…pai pe primul loc ar fi cel din finala de cupa castigata cu Rapid,cred ca se stie cam tot despre el.
PP: Cum erau suporterii Petrolului inainte de Revolutie?
NM: In primul rand erau mai multi :) mult mai apropiati de echipa.Chiar in divizia B fiind,vechiul stadion era de fiecare data neincapator.Erau si buni cunoscatori de fotbal,foarte multi dintre ei prinsesera perioada glorioasa a Petrolului,vazusera multe.Din punct de vedere al galeriei,cea de acuma este mult de tot peste cea de atunci,cea actuala este mai vie,mult mai bine dotata,canta foarte frumos,nu se pot compara perioadele.

PP: Ce credeti ca s-a schimbat acum in ultimul timp?
NM: S-au schimbat destule,e mult de vorbit aici.Inainte era mai multa rabdare,dar si mai multa valoare, fotbalul jucat era mai bun,mai frumos,mai pe placul spectatorilor.
PP: Ce parere aveti despre cuplul de antrenori ai Petrolului?
NM: Contra a fost un jucator bun,stie ce e fotbalul mare,stie ce inseamna profesionism adevarat.Sper sa reuseasca sa fie un antrenor de acelasi nivel cum a fost ca jucator.

PP:  Un mesaj pentru suporterii mai tineri?
NM: Le multumesc celor care au fost aproape de Petrolul,in cele mai grele momente ale istoriei sale,adica intre 2003-2009,cand din zecile de mii care ieseau sa sarbatoreasca cucerirea cupei in ’95,ramasesera doar cateva sute carora le pasa cu adevarat de Petrolul,iar majoritatea dintre ei erau tineri si foarte tineri!

Multumim si noi nea Mihai pentru aceste cuvinte frumoase. Vorba proverbului “apa trece, pietrele raman”. Si pe aceste “pietre” care sunt suporterii vechi si adevarati, sper sa punem temelia noii galerii a Petrolului pe care dumneavoastra, cu evidenta modestie, o catalogati ca fiind “mai vie” decat cea dinainte de Revolutie. Stimati suporteri, macar de dragul acestor oameni si al echipei ar trebui sa incercam sa ne autodepasim de fiecare data.

TRIMITE SI TU MAI DEPARTE!