September 18, 2020

Ca de la suporter la suporteri -interviu cu Adrian Popescu

Inauguram astazi rubrica “Povesti de petrolisti” cu un interviu de exceptie. Adrian Popescu vorbeste despre ce inseamna pentru el Petrolul, despre amintirile cu echipa favorita, deplasarile dinainte de Revolutie si despre noul antrenor.

Poetul din peluza: Adriane iti aduci aminte primul meci al Petrolului la care ai asistat?
Adrian Popescu: Pfu! Primul meci? Greu de tot. A fost undeva la inceputul anilor ’70, eram mic rau de tot, undeva la 6-7 ani! Chiar nu-mi amintesc exact.

PP: Care e cea mai frumoasa amintire legata de echipa noastra?
AP:Cea mai frumoasa amintire, una dintre cele mai frumoase, Cupa din ’95. Au mai fost si promovarile de’a lungul timpului, calificarea in Cupa UEFA din ’90, si , indiscutabil, reusita proiectului “Petrolul e al nostru”.
PP: Cum erau deplasarile inainte de Revolutie?
AP: Deplasarile dinainte de Revolutie erau frumoase. Si curate. Curate fiindca le faceam din suflet, si pe cheltuiala noastra. Nu am stat niciodata la mana clubului. Desi nu eram atat de elevati(sic!) ca unii dintre “ultrasii” de acum, nu-mi aduc aminte ca vreodata, careva dintre noi, sa fi atarnat la mila clubului. Moda asta a aparut dupa ’95, si personal mi se pare o tampenie. Chiar si acum, daca am bani sa fac o deplasare, o fac. Daca nu, stau si sufar acasa. In niciun caz nu o sa ma vada cineva in vreun autocar gratuit.

PP: Ce parere ai de noul antrenor al Petrolului?
AP: Contra? Sper din tot sufletul sa fie genul de antrenor pe care il asteptam de mult timp.

PP: Daca ar fi sa ne transmiti ceva noua, suporterilor mai tineri, ce ne-ai spune?
AP: Daca ar fi sa va transmit ceva, acel ceva ar fi ca sunt mandru de voi, va iubesc din tot sufletul, cu bunele si rele voastre, si pentru nimic in lume nu as pleca dintre voi in alta parte a stadionului. Poate ar trebui sa fim mai uniti, mai toleranti unii fata de alti.

Multumim frumos Adriane ca ti-ai facut timp pentru noi. Pentru mine sunt cele mai frumoase randuri pe care le-am citit in ultimul timp. Sper sa revenim la deplasarile curate despre care povestesti, imi doresc si eu sa fim mai uniti pentru Petrolul si m-as bucura din suflet daca noul antrenor ar fi acela pe care il asteptam. Cu asa suporteri in tribuna Petrolul va fi vesnic sus. Pentru ca, pentru mine, voi sunteti Petrolul!

TRIMITE SI TU MAI DEPARTE!

5 Comments

  1. Moon Gierut
    Reply

    whoah this blog is great i love reading your articles. Keep up the great work! You know, a lot of people are hunting around for this info, you can aid them greatly.

POST A COMMENT.