January 25, 2021

Ziua indragostitilor. De Petrolul

Unul dintre cele mai noi cantece ale noastre de peluza suna cam asa “Pentru noi Petrolul e un drog / Mergem peste tot nu exista antidot”. L-am auzit si cantat prima oara la meciul cu Chiajhna de trista amintire (3-4). Dar ce dovada mai evidenta de dragoste vreti?

Astazi pentru unii e Valentine’s Day. Pentru mine nu. Eu sunt roman. Sunt ploiestean. Sunt Petrolist. Eu abia astept sa se reia campionatul. Pentru mine ziua de 24 februarie este Valentine’s Day. De fapt sper sa fie Hamza’s Day sau Marinescu’s Day. Sau a oricarui alt jucator din echipa noastra. Oricum voi fi cu inima alaturi de Petrolul. La propriu. Si nu numai cu inima. Abia astept sa cant din nou pe un stadion, fie el si cel de la Galati. Mi-a fost dor de fotbal. Dar nu m-am uitat la Champions League. Nici la Europa League nu o sa ma uit. De fapt nici n-am televizor. Iar netul imi merge suficient de greu cat sa nu pot vizualiza un meci online. Mai bine! Pentru mine fotbalul inseamna Petrolul. Petrolul si atat. Dar cu cat ne apropiem mai mult de 24 februarie, cu atat mi se pare ca timpul trece mai greu. Deja imi imaginez si cum va fi deplasarea. Scorul? Chiar nu ma intereseaza. Daca ar fi sa aleg intre a pierde acum si a pierde in turul de Cupa, prefer prima varianta.

In rest, revenind la echipa noastra, se pare ca Petrolul creste de la meci la meci. Aseara a inregistrat un succes categoric  (conform fcpetrolul.ro) obţinut în faţa muntenegrenilor de la Zeta Golubovic. Şi asta, chiar dacă întâlnirea a început anevoios pentru „găzari”, Boljevic deschizând scorul după numai şapte minute de joc, atunci când a profitat de o neatenţie a defensivei ploieştene şi a marcat, cu o lovitură de cap, din şase metri.
Continuare le-a aparţinut, însă, de o manieră categorică petroliştilor, iar după o serie de ratări, printre care şi o bară a lui Renan, egalarea a venit înainte de pauză, atunci când Marinescu (43) a înscris cu un şut de la 20 de metri, traiectoria balonului păcălindu-l pe portarul lui Zeta.
După reluare, superioritatea „lupilor” avea să se concretizeze şi în ceea ce priveşte scorul, Morar (51) aducându-şi echipa în avantaj, cu o finalizare de la 14 metri, după o pasă primită de la Younes. Petrolul a continuat să atace, iar Bokila şi-a probat, o dată în plus, calităţile de atacant autentic, reuşind să înscrie de două ori până la final: mai întâi cu un şut plasat, expediat de la 20 de metri, uşor lateral stânga, la colţul lung (min. 69), şi mai apoi după o pasă excelentă a lui Sauvadet, revenit, în această seară, în formaţia ploieşteană (min. 80).

In rest, mai sunt 10 zile. Putin si mult in acelasi timp.

 

Citeste si:

A revenit Bokila. Dar ce sa mai facem cu el?

Ca de la suporter la suporteri -Mondialu despre ce inseamna sa fii departe de echipa

Niciodata capul plecat!

TRIMITE SI TU MAI DEPARTE!