June 2, 2020

Si noi ce sa mai credem? Despre amicalele Petrolului

Unii zic ca rezultatele din meciurile amicale nu conteaza. Ca acestea sunt doar meciuri de pregatire in care antrenorul incearca, testeaza, schimba, rectifica. Altii zic ca daca esti bun, esti bun si in amicale, nu doar in meciurile oficiale.

Primul amical s-a incheiat cu 3-1 pentru Maribor iar despre meci, site-ul doarpetrolul.ro scrie: “PRIMA REPRIZA – Jocul a fost destul de echilibrat în prima repriză, cu-n Petrolul destul de agresiv, ieşit la presing in majoritatea timpului. Tocmai acest joc avansat era să ne coste în minutul 22 când un mijlocaş de la Maribor îl lansează, de la 30 de metri, cu o pasă pe jos pe atacantul acestora, Alves nu s-a intins suficient incât să oprească balonul dar finalizarea slovenului, din postură singur cu portarul, avea să fie prea slabă pentru a-l păcăli pe Bornescu.
Doua minute mai târziu Alves faulteaza la marginea careului mare si slovenii beneficiază de o lovitură liberă de la 16 metri. Execuţia se duce in zid şi Petrolul scapă cu bine, scorul rămânand 0-0.
Petrolul leagă prima dată o fază bună, în minutul 33, mingea este centrată de pe partea dreaptă in careu şi respinsă până la Cristescu al cărui voleu, din afara careului, se duce puţin peste poarta slovenilor.
Tot Maribor avea să fie echipa mai periculoasă şi, în minutul 39, gasit cu o pasă scurtă din 20 metri in careu, atacantul acestora reuseşte o pivotare pe lânga Achim şi şut la colţul lung dar, inca odată, Bornescu este la post şi reuseşte să respingă balonul. In finalul reprizei mai incercăm o pasă lungă pe Younes dar portarul sloven ajunge primul la balon.

A DOUA REPRIZĂ – Debut fără menajemente în repriza secundă, Bokila semnând prima ocazie pentru găzari: preluare în interiorul careului finalizată cu şut la colţul scurt dar unde, din păcate, se afla şi portarul lui Maribor. In minutul 61 un jucător sloven scapă liber in careu iar Alcenat îl trage de tricou. Arbitrul dictează 11 metri şi îl avertizează cu cartonaş galben pe haitinianul nostur. Execută numărul 8 de la sloveni, Mezga, în stânga lui Povilas, acesta pleacă in partea dreaptă, şi Maribor preia conducerea. Trei minute mai târziu are loc o fază discutabilă in careul slovenilor: centrare pentru Bokila care preia mingea cu pieptul dar acesta este vizbil obstrucţionat de un adversar dar arbitrul lasa jocul să continue. Maribor avea să inscrie şi golul doi: in minutul 68, in urma unei faze prelungite de atac, mingea ajunge pe partea stângă de unde Mezga trimite puternic, din 6 metri, la colţul lung pentru 2-0. Petrolul reacţionează repede şi in minutul 69 Bokila reduce din diferenţă, după ce l-a driblat pe portar şi a finalizat simplu, el fiind excelent lansat de Mustivar. Petrolul prinde avânt şi Hamza incearcă o foarfecă dar mingea se duce pe centrul porţii. Nu trec decât 3 minute de la golul lui Bokila şi Maribor inscrie din nou: fază la marginea careului Smrekar scapă singur cu Povilas şi-l execută cu-n şut la colţul din stânga porţii. Petrolul începe să alerge după golul secund dar Marinescu trimite imprecis doua pase catre atacanţii noştri Hamza şi Bokila. Ultimul avea să rateze o ocazie bună pentru Petrolul dar capul lui din minutul 89, din interiorul careului, avea să se ducă peste poarta slovenilor.

Se incheie astfel, cu o infrangere, primul amical al găzarilor din al doilea stagiu de pregătire, o partidă in cadrul careia am fost destul de inofensivi in atac şi plini de greşeli individuale în apărare”

Al doilea amical, cu o echipa cam de acelasi nivel, Maribor, s-a incheiat cu 2-0 in favoarea noastra. Depsre acest meci site-ul fcpetrolul.ro titreaza: ” Ambele goluri au fost înscrise spre finalul primei reprize, Gicu Grozav (40) şi Jeremy Bokila (44) parafând victoria ploieştenilor.

„Lupii” sunt în creştere de turaţie, lucru sesizabil în jocul de astăzi, în care trupa lui Cosmin Contra a avut cea mai bună prestaţie din meciurile disputate în 2013. Întâlnind un adversar solid, MFK Kosice ocupând locul patru în competiţia internă, petroliştii au dominat întâlnirea de la un capăt la celălalt şi, lucrul cel mai important, au evitat greşelile de genul celor comise în jocurile precedente, iar victoria a venit, astfel, ca o consecinţă logică.
Soarta întâlnirii s-a scris în ultimele cinci minute ale primei părţi. După o acţiune a lui Bokila, pe dreapta, Ondrej Duda a atins balonul cu mâna, iar GROZAV (40) a transformat lovitura de pedeapsă, cu o „scăriţă” ce nu i-a lăsat vreo şansă lui Tofiloski. Apoi, chiar înainte de pauză, la o lovitură liberă din marginea careului mare, lateral stânga, Morar a „scos” balonul pentru BOKILA (44), cel care, scăpat din marcajul adversarilor, a şutat violent, de la 14 metri, sub transversală.
La pauză, slovacii au schimbat în întregime garnitura de start, dar n-au reuşit să ameninţe cu adevărat poarta apărată de Hamutovski şi, în ultimele 20 de minute, de Bornescu. La rândul lor, cu excepţia lui Povilas, petroliştii au rulat toţi jucătorii valizi, singurii absenţi fiind Boudjemaa, Sauvadet şi Younes, cu toţii indisponibili din cauza unor probleme medicale. Scorul a rămas nemodificat până la final, „lupii” izbutind să-şi conserve, fără mari emoţii, avantajul luat în finalul primei părţi.
„Echipa a făcut un meci bun. Am avut, astăzi la prânz, o şedinţă, o analiză video a ultimelor două partide, în care le-am arătat băieţilor „cadourile” pe care le-am făcut adversarilor în acele întâlniri. Mă bucur că au înţeles ceea ce am discutat şi au reuşit să elimine greşelile majore. Din moment ce facem acest lucru se vede că suntem o echipă solidă, ce nu-şi lasă oponenţii să aibe mari ocazii de gol. Am văzut o altă determinare, iar părerea mea este că suntem pe drumul cel bun”, a declarat Cosmin Contra. Tehnicianul a decis ca, dintre jucătorii aflaţi în probe în acest moment, să-i mai vadă la lucru pe Cristian Muscalu şi pe Sherif Ashrad.

Si acum vin si eu si intreb: Noi, suporterii de rand, fara acces in catonamentul echipei, ce sa mai credem? Conteaza sau nu rezultatele din amicale? E benefic faptul ca se testeaza jucatori pe banda rulanta, in speranta descoperirii unui nou Hamza sau Boudjemaa sau e doar o expresie a incapacitatii conducerii noastre? Eu as raspunde “NU” la prima intrebare si “DA” la ultima. Dar as fi curios sa aflu si alte pareri.

 

Citeste si:

Declarativ e totul bine

De la “domnule Rednic” la “Cosmin” -concluziile primului cantonament

Cosmine daca iti iese esti meserias

 

TRIMITE SI TU MAI DEPARTE!

POST A COMMENT.