July 5, 2020

Petrolul campioana provinciei!

1957-58, 1958-59, 1965-66 ani de referinta pentru fotbalul prahovean. Petrolul castiga campionatul national.

Intr-un clasament al tuturor timpurilor ca numar de campionate castigate, Petrolul se afla pe locul 9. Dar dintre cele 8 echipe clasate inaintea noastra, 3 sunt desfiintate (Venus Bucuresti, Chinezul Timisoara, Ripensia Timisoara -ultima reinfiintata de curand activeaza prin liga a V-a Timis), una e in moarte clinica (Universitatea Craiova), una, desi are suporteri inimosi se zbate prin liga a II-a, doua sunt produse ale comunismului (le stiti voi care sunt, nu le enumar aici) iar una este una dintre echipele frumoase (ma refer in special la peluza) ale campionatului nostru. Dar si aceea, Rapid, apartine capitalei.

Asadar, nu gresim cand spunem ca Petrolul este campioana provinciei ramasa in viata, o echipa vie atat pe teren cat si in afara lui. Asadar, dincolo de micile inconveniente, interente in fotbalul nostru de astazi, Petrolul inca traieste! Traieste in teren, traieste in tribune. Desigur, istoria ne obliga la mai mult dar personal sunt multumit cu ce avem. Stadion de cupe europene, lot valoros (cel putin pe site-urile de specialitate), public numeros si dedicat, un antrenor cu CV (macar atat) si un conducator discret. Atat de discret incat nici macar nu stim ce functie are la club. Dar in fine! Suntem in prima Liga, traim, respiram, ne bucuram de fotbal.

Ma uit la orase precum Timisoara, Craiova, Pitesti, Resita care traiesc doar din amintiri. Fotbalul e mort acolo dar nu si in inimile fanilor. Pana nu demult ne zbateam si noi in esaloanele inferioare. Sa ne multumim cu ce avem si sa sustinem echipa sperand in vremuri mai bune. Traditia ne obliga!

TRIMITE SI TU MAI DEPARTE!

POST A COMMENT.