December 5, 2020

Nebunii minunati ai stadioanelor

Pentru multi oameni, mai ales cei obisnuiti cu semintele si cu televizorul, gestul lui Bornescu pare inexplicabil. E drept ca, unui tata care de multe ori a dat turul stadionului cu fiul lui de cativa anisori de mana, nu ii face cinste un astfel de gest. E drept ca un fotbalist nu se cade sa se comporte in acest mod.
Dar reamintiti-va cum Hagi a scuipat un adevarsar, cum Zidane l-a daramat pe Materazzi cu un cap in piept si lista poate sa continue. Pana la urma fotbalistii sunt si ei oameni. Au si ei emotii, au si ei trairi. Prea repede ne grabim sa punem etichete noi astia care ne injuram la semafoare sau pe trecerea de pietoni, noi astia care zgariem masini prin parcari. Consumatorii de stiri de la ora 5, de CanCan, Click si OTV isi freaca mainile de bucurie. Leprele gen Ivanovici care traiesc din foamea romanilor de scandal se bucura ca fac profit pe seama aviditatii noastre de senzational. Cum ziceam acum ceva vreme intr-una dintre poezii, pacat ca voi nu faceti diferenta.

Il respect pe Bornescu. Asa cum o fac majoritatea Petrolistilor. Asa cum au facut-o si Oltenii, Rapidistii si Clujenii. Care apropo, teoretic ar trebui sa fie rivali.  Daca el e nebun, atunci si noi suntem nebuni. Nebunii minunati ai stadioanelor!

Fotbalul nu inseamna doar 22 de jucatori care alearga dupa o minge pe care vor sa o trimita intr-una dintre porti. Fotbalul inseamna emotii, pasiune, bucurii, dezamagiri, tristete, bucurie si multe alte sentimente. Sentimente pe care nu le poti experimenta la o asemenea intensitate decat in foarte putine locuri. Fotbalul inseamna trairi autentice. Altfel cum va explicati ca 9 fotbalisti joaca mai determinati decat 11? Ca oamenii canta mai cu forta la 0-1 decat la 4-0? Ati gasit vreo explicatie? Daca raspunsul este “Nu”, atunci e in regula. Sunteti normali.

Daca raspunsul este “Da”, e tot in regula. Sunteti nebuni. Nebunii minunati ai stadioanelor!

TRIMITE SI TU MAI DEPARTE!