May 30, 2020

Ne pregatim de...PETROLISME

Dificultățile întâmpinate la realizarea primului volum de versuri[1] mă descurajaseră profund. Reticența din partea editurilor și refuzul distributorilor de a sprijini un astfel de demers îmi lăsaseră un gust amar. Ironia unora la adresa mea și a suporterilor îmi stârnise un soi de furie pe care am așternut-o în versurile poeziei care deschide acest volum.

Dar atmosfera de la finala Cupei și mai ales de după câștigarea ei mi-a demonstrat că dragostea suporterilor pentru Petrolul merită orice sacrificiu. Datorită dumneavoastră, suporteri ai Petrolului, iubitori de fotbal și de poezie am decis să merg mai departe.

Doar ca mai era un impediment major: costurile. Dupa ce am investit aproximativ 4.000 de RON in primul volum, fara a-mi recupera integral investitia, un efort financiar similar imi era imposibil in aceste momente. Insa domnii Dan Rusu (Mercury Lighting) si Gabriel Draghici (Algabeth) suporteri si sponsori ai echipei noastre au ales sa sprijine acest demers suportand mai bine de jumatate din costurile estimate. Le multumesc si pe aceasta cale.

Față de prima carte lucrurile s-au schimbat. De fapt, între primul volum și cartea pe care o citiți acum, singurul lucru care a rămas nemodificat este numele subsemnatului.

Dacă ”Poezii din peluză” prezenta în versuri bucuria promovării și emoțiile primului sezon de Liga I, acum contextul este diferit. ”Petrolisme” surprinde cel mai bun sezon al echipei noastre din ultimii 47 de ani încununat de câștigarea unui nou trofeu după 17 ani. Precedentul volum debuta cu o poezie scrisă după o deplasare pe terenul Unirii Alba Iulia pentru un meci pierdut de găzari cu 3-0 în prima etapă a returului ligii secunde. Actualul volum se încheie cu un poem dedicat câțtigării Cupei României. Ce mult s-au schimbat lucrurile în doi ani!

Nădăjduiesc că fiecare poezie în parte și volumul în ansamblul lui va reuși să trezească în fiecare dintre cititori emoțiile acestui sezon de excepție al Petrolului, la care cu toții am fost părtași. Iar peste ani, când aceste performanțe vor fi intrat deja în istoria fotbalului, să ne amintim cu plăcere răsfoind această carte, de sezonul 2012-2013, cel mai bun al Petrolului din ultimii ani.

Aseara, impreuna cu reprezentantii editurii am facut ultimele retusuri urmand ca de astazi sa inceapa tiparirea volumului. Va voi tine la curent cu detaliile despre data si locul lansarii.

 

Cine doreste sa precomande cartea se poate inscrie pe site. Primii 20 de inscrisi vor primi un exemplar de colectie cu autograf din partea autorului.[1] Poezii din peluză lansat în septembrie 2011 la editura Etnous Brașov

TRIMITE SI TU MAI DEPARTE!

POST A COMMENT.