July 30, 2021

N-am batut Rapidul. Desi puteam!

Desi era doar o deplasare de 60 de km, de la plecarea de acasa si pana la intrarea in stadion a durat mai mult decat deplasarile de la Medias sau de la Galati. Stiam ca jandarmii sunt ingusti la minte dar parca astia din Bucuresti sunt o specie aparte. Am zis-o si in poezia de dupa meci dar simt nevoia sa ma repet.Dupa ce ne-au tinut o ora si jumatate in noroaiele de sub podul Grand si ne-au gazat nejustificat au urmat patru filtre care ne-au intarziat enorm. De fapt, e o obisnuinta pe Giulesti sa intri la meci dupa primul sfert de ora. Si ca sa nu ne plangem ca in loc de 90 de minute am stat doar 75, ne-au mai tinut jumatate de ora peste. Si unde mai pui ca noi in tur le-am dat inclusiv autobuze.

Nu ma leg de epava de stadion Giulesti Valentin Stanescu pentru ca stiu ca nu se va schimba nimic prea curand. De fapt putin ma intereseaza pe mine de stadionul lor. Dar ma asteptam macar la un minim de confort.

Revenind la meci n-ar fi prea multe de spus. A fost cam ca o partida de sah cu oameni in care fiecare incerca sa il anihileze pe celalalt. La Rapid e de inteles. In contextul actual ei atat pot face. Sa joace defensiv si sa incerce sa ciupeasca pe contraatatc. Noi defensiv stam bine. Cu Contra la timona avem doar o singura infrangere (acel discutabil 2-0 de la Gaz Metan) in zece meciuri.  Dar avem si patru  egaluri – din care trei fara gol marcat. (acasa cu Chiajna si Vaslui si la Giurgiu si in Giulesti). Restul victorii cu Brasov, Cluj, Ceahlaul, Otelul si Iasi. Nu stiu daca e mult sau e putin si nu vreau sa pozez in Gica Contra dar sambata era momentul sa ne fi dorit victoria. Ori mie mi s-a parut ca am incercat intai sa nu primim gol. Las analiza tactica pe seama specialistului de pe doarpetrolul.ro dar ca suporter sunt dezamagit. As fi vrut o victorie in Giulesti. Nu neaparat pentru a ne apropia de Pandurii dar pentru orgoliu ar fi venit la fix.

Si iata ca a trecut si al patrulea meci cu Rapidul in care n-am marcat. Totusi, spre deosebire de sezonul precedent acum am scos mai mult cu doua puncte. Dar tot as fi vrut sa batem sambata.In fine, urmeaza Dinamo, CFR si Pandurii. Nu ma hazardez la pronosticuri dar ne-ar trebui macar 6 puncte.

TRIMITE SI TU MAI DEPARTE!