March 28, 2020

Mai suntem toti uniti pentru Ploiesti?

Dupa prestatia galeriei petroliste din meciul cu Steaua din campionat si mai ales dupa spectacolul total creat la finala cupei, lumea se astepta ca ploiestenii sa faca un spectacol de senzatie si la SuperCupa. Mai ales ca putem demonstra pe viu, peluza contra peluza care este cea mai frumoasa galerie din tara.

Chiar daca iubitorii fotbalului din Romania (exceptandu-i pe simpatizantii Stelei) stiu deja ca duelul galeriilor a fost net castigat de Petrolul si ca podiumul este completat de Rapid si U Cluj, presa aservita vechilor structuri continua sa mediatizeze echipa nascuta la ordinele comunistilor.

Miercuri avem ocazia sa demonstram pe viu ca intre noi si mancatorii de saratele Titan sponsorizati de Urgent Curier diferenta este una imensa. Dar pentru asta e nevoie sa indeplinim o conditie minima: sa ne cumparam bilet. Pana acum s-au vandut doar 3000. Drept e ca multe echipe nu viseaza la o asa afluenta de public nici macar la meciurile de acasa, dar noi suntem PETROLUL. Avem cu totul alte asteptari.

Multi zic ca meciul e miercuri la o ora tarzie. Corect. Doar ca meciul cu Steaua din campionat s-a desfasurat intr-o luni de la aceeasi ora. Iar atunci am fost cam vreo 4000-5000 pe stadion. Ori nu poti sa compari un meci de campionat cu o SuperCupa.

Altii zic ca exista riscul unor incidente, ipoteza care nici macar teoretic nu sta in picioare. Vor fi suficient de multi jandarmi incat chiar nu va putea misca nimeni. Mai degraba ma tem de eventualele abuzuri ale fortelor de ordine decat de asa-zisii suporteri stelisti. Care apropo, oricum nu se inghesuie sa cumpere bilete.

Sunt persoane care invoca si pretul biletelor. Avand in vedere ca in iunie am avut si finala Cupei si ne-am achizitionat si abonamentele, pot fi partial de acord cu lipsa banilor. Eu mi-am luat biletele abia ieri, la cateva zile dupa ce am luat salariul. Totusi 30 de lei biletul si inca 15-20 de lei transportul nu e o suma neaparat exagerata.

Unii invoca si perioada concediilor. M-as bucura ca 20.000 de ploiesteni sa fie plecati in vacanta saptamana viitoare dar e clar ca nu e asa.

Sunt voci care pun numarul mic de bilete vandute pe seama asa zisului scandal din peluza. Argumentul asta ma amuza cel mai tare. Nu iau apararea baietilor care s-au ocupat de organizare (cu toate ca Octav mi-a castigat respectul de multa vreme) dar indiferent de ce s-a intamplat acolo noi ar trebui sa venim pentru PETROLUL. Nu pentru x sau y care organizeaza sau nu organizeaza deplasarea. Nu ne impiedica nimeni sa ne luam bilete de la casele stadionului Ilie Oana (fara tricou si fara transport) sau chiar de la Arena Nationala. In alta ordine de idei sunt 100% convins ca cei care au ales sa stea din sezonul urmator la Peluza II au deja bilete pentru Supercupa.

Si atunci stau si ma intreb: daca acum, la un meci de o asemenea importanta venim doar 3.000 oare cati vom fi in deplasarea de la Botosani? Daca nici acum cand echipa e pe val, cand avem ocazia sa dovedim suprematia galeriei noastre nu ne inghesuim la bilete, atunci cand o vom mai face? Mai suntem toti uniti pentru Ploiesti?

TRIMITE SI TU MAI DEPARTE!

POST A COMMENT.