September 22, 2020

Mai putina presa, mai multi suporteri

Aseara la Fan-shop-ul Petrolul din Winmarkt Grand Center a avut loc evenimenul de lansare al celui de-al doilea volum de versuri dedicat Petrolului. La intalnirea cu “Petrolismele” au fost prezenti aproape 50 de petrolisti incluzandu-i aici si pe domnii Dragos Trestioreanu, Cristian Anghelescu si “Romario” Florian Tudorache pe care eu personal ii consider mai intai suporteri si apoi gazetari.

Ne-am amintit impreuna de ultimele 3 sezoane magnifice pe care le-am trait alaturi de Petrolul incepand cu promovarea din 2011 si continuand cu salvarea de la retrogradare din sezonul urmator si culminand cu cel mai bun sezon din ultimii 47 de ani si castigarea Cupei de anul acesta. Cu riscul de a-i supara pe cei care asteptau sa achizitioneze cartea, am recitit cateva strofe:

“Ce-ti doresc eu tie brava Galerie
La trecutu-ti mare, mare viitor
Iti doresc putere, forta si tarie
Am pierdut la Alba si-am pierdut la scor!”

Era prima strofa a primei “poezii din peluza” scrisa dupa o infrangere dureroasa (3-0) cu ultima clasata a seriei a doua din divizia B.

Fiesta tot continua-n Ploiesti
Pe strazi se simte inca bucuria
Si stiu ca multi asteapta poezia
Ca azi a venit Cupa la Ploiesti.

Era ultima strofa din ultimul “Petrolism” scris dupa castigarea Romaniei.

Cat de mult s-au schimbat lucrurile in 2 ani si 4 luni si ce momente am avut ocazia sa traim alaturi de echipa! Nu stiu daca acest trend se va mentine, ba chiar glumeam cu cei prezenti ca daca intre finalele de Cupa ar trebui sa treaca 18 ani atunci voi mai prinde maxim doua. Cu atat mai mult ma bucur ca am putut sa traiesc pe viu aceste clipe si sa surprind, cu mai mult sau mai putin talent (ramane la latitudinea cititorului) emotiile din tribunele si peluza stadionului nostru. Multumesc frumos tuturor celor prezenti.

Cei care nu au putut ajunge aseara, gasesc incepand de ieri “Petrolismele” la magazinul clubului.

In alta ordine de idei, in seara asta ne asteapta ceea ce acum doi ani mi se parea un vis. De la ora 20:00 vom fi partasi pe Ilie Oana la primul meci european al Petrolului din acest mileniu. Sa fim cat mai multi. Dar sa fim in negru.

TRIMITE SI TU MAI DEPARTE!

POST A COMMENT.