September 18, 2020

Mai mult decat un meci de fotbal. Un DERBY!

Bilantul intalnirilor cu Rapid din ultimii 20 de ani ne este nefavorabil. 3 victorii, 5 egaluri si 12 infrangeri (am exclus meciurile de Cupa dar, exceptie facand finala din 1995 nici aici nu stam neaparat bine).In deplasare, situatia e si mai dramatica. In ultimele 10 meciuri din campionat pe stadionul Giulesti -Valentin Stanescu Petrolul are un rezultat de egalitate in 1994 (0-0) si o victorie la limita cand am implinit 12 ani (0-1 pe 26 decembrie 1996). Avem doar 5 goluri marcate in ultimele 10 deplasari (un gol la doua meciuri) si am primit 1,8 goluri pe meci (18 goluri). Cea mai drastica infrangere pe stadionul de langa Podul Grand dateaza din 3 noiembrie 2001 cand Rapidul ne-a administrat un 4-1 (ar mai fi acel 5-0 din meciul de Cupa dar am specificat ca ma refer doar la campionat). Cel mai des intalnit scor este 2-0 in favoarea visiniilor (inregistrat de 3 ori).

De la revenirea in divizia A, Petrolul nu a reusit sa marcheze impotriva Rapidului, giulestenii impunandu-se cu 1-0 la Buzau, 2-0 in Giulesti si scotand un 0-0 in acest tur de campionat.

Sambata lucrurile vor sta diferit. Bucurestenii sunt macinati de probleme financiare, proceduri de insolventa si probleme serioase de efectiv. Sunt pe locul 8, inregistrand in acest sezon 4 infrangeri pe teren propriu. Sambata sa speram ca va urma si a 5-a. Mai ales ca ai nostri vin dupa doua victorii.

Dar dincolo de statistici, rezultate si locurile ocupate in clasament, Petrolul-Rapid (indiferent ca se joaca pe vechiul sau noul Ilie Oana sau pe vechiul, sau vechiul Valentin Stanescu) a fost mereu un derby. Singurul derby. Sau “Primvs Derby” cum a mentionat coregrafia noastra de la Buzau. Un meci al orgoliilor, al pasiunilor al iubirii neconditionate pentru echipa, indiferent despre care dintre ele vorbim. Singurul meci din Romania care aduce fata in fata doua peluze adevarate, dornice sa isi arate suprematia in fotbalul autohton. Daca Mitica nu va face vreun abuz, sambata stadionul Giulesti (sau cat se mai poate folosi din el) va fi plin. Va rasuna de cantecele celor doua galerii si se va zgudui la propriu sub tropotul si sariturile celor doua peluze. Va fi un spectacol pe care il vedem doar de doua ori pe an. Un spectacol adevarat. PRIMVS DERBY.

TRIMITE SI TU MAI DEPARTE!

5 Comments

 1. .
  Reply

  “Petrolul are ….. o victorie la limita cand am implinit 12 ani (0-1 pe 26 decembrie 1996). ”

  am fost la meciul acela si s-a disputat prin septembrie – octombrie, oricum clar nu pe 26 decembrie .. de altfel in Romania n-am auzit vreodata de un meci de fotbal jucat pe 26 decembrie

  in rest felicitari pentru munca depusa, ti-am cumparat cartea si mi-a facut mare placere sa iti citesc versurile

  Doar PETROLUL

 2. liviu.draghici
  Reply

  dincolo de rivalitatea arhicunoscuta, respectul exista cu siguranta “amanam rivalitatea sa ne cerem libertatea” a fost mesajul nostru din precedentul sezon. Cum bine zicea un rapidist asta e singurul derby 100% adevarat.

POST A COMMENT.