June 6, 2020

Iulian Ilie, pustiul matur

Stirea ca un pusti roman a refuzat Barcelona ca sa ramana la Petrolul a tinut la un moment dat capul de afis in presa centrala. La momentul respectiv mi-am exprimat dezacordul fata de atitudinea “ziaristilor” de sport de la noi, convins fiind ca astfel de articole au darul de a reteza aripile tinerelor talente. Apoi am citit de intentia clubului de a-l lua in cantonament pentru meciul cu Galata alaturi de echipa mare. Laudabil gest. Doar ca presa de rahat de la noi a extras doar senzationalul din acest caz. Mult prea putin. Vinerea trecuta am citit un interviu cu juniorul pe site-ul clubului si am ramas impresionat de maturitatea lui in gandire.

La o varsta la care altii nu stiu nici tabla inmultirii, Iulian Ilie declara referitor la finala pierduta cu Corabia “A fost o finală tristă, pentru că am pierdut-o în faţa celor de la Corabia, dar, până la urmă, a fost o experienţă frumoasă, pentru că am văzut cum e să te lupţi pentru un trofeu“. Ce frumos vorbeste despre experienta tocmai un neexperimentat. Despre semi-cantonamentul alaturi de tricolori pustiul a declarat: “Mi-a plăcut mai ales pentru că am stat tot timpul alături de jucătorii de la prima echipă. Am văzut ce înseamnă să fi fotbalist profesionit, cum să te comporţi şi la antrenamente, şi în afara terenului. Sigur, mi-ar plăcea să repet experienţa asta”. Insa ce m-a impresionat cel mai mult este ca juniorul a dormit in camera cu Galamaz, un jucator discret dar muncitor, un caracter aparte pe care eu personal il apreciez foarte mult. “Mi-a spus să fiu serios, pentru că asta contează cel mai mult”. Asa e Iuliane, atitudinea si seriozitatea fac diferenta. Iti doresc mult succes!

P.S. Poate n-ar fi rau sa il punem si pe Cristea in camera cu Galamaz. Sa i-o explice si lui p-asta cu seriozitatea.

TRIMITE SI TU MAI DEPARTE!

1 Comments

  1. mircea
    Reply

    da ai dreptate si pe grozava cel maree si pe cristeea ca nici unul din ei nu prea stiu ce este aia seriozitatea…talent irosit degeaba in ei

POST A COMMENT.