December 5, 2020

In amicale suntem campioni! Galatasaray - Petrolul 0-2. Dubla Hamza!

Exceptand Sahtiorul lui Lucescu, care este din alta Galaxie, Petrolul s-a descurcat bine in meciurile amicable. Egal cu Kuban-ul lui Petrescu, 4-0 cu AEK pe teren propriu iar acum 2-0 cu Galatasaray prin dubla lui Younes. Care sa fie motivul pentru care apare aceasta diferenta intre meciurile amicale si cele din campionat?

Daca am juca numai amicale am fi probabil campioni. Am batut doua echipe cu nume din Europa, sau ma rog, din acea parte a Europei cu care ne putem compara cat de cat in materie de fotbal si nu numai. Am facut egal cu o echipa buna dintr-un campionat puternic si ne-a spulberat o forta a Europei. Nu pot sa nu ma intreb, ca de altfel multi dintre suporterii Petrolului, de unde aceasta diferenta in joc si in rezultate?

M-am gandit initial ca baietii se mobilizeaza mai bine pentru meciurile cu echipele mari. Dar tot un astfel de meci a fost si cu CFR sau cu Steaua cand miza era una reala. Am crezut apoi ca adversarii joaca cu rezervele sau nu joaca la turatie maxima. Dar oricum rezervele lor sunt mult mai bine cotate decat titularii nostril si, profesionisti fiind, si dornici de afirmare, nu cred ca isi permit sa o lase mai moale. E imaginea lor de fotbalisti in joc si e brand-ului clubului la mijloc.Am “inghitit-o” si p-aia cu al 12-lea jucator. E clar ca pe teren propriu galeria te impinge de la spate doar ca atenienii mai jucasera si ei cu tribunele pline (cu PAOK sau Olympiakos) iar meciurile cu Kuban si Galata le-am jucat departe de Ilie Oana, cu maxim 5-10 petrolisti in tribune.

Singura ipoteza care imi vine in minte (dar n-am pretentia ca e singura ramasa -deci daca aveti alte pareri sunteti liberi sa ma completati) este ca obiectivul (Cupa si locurile 1-4) in loc sa ne mobilizeze ne-a demobilizat. Atat in teren unde jucatorii stiau ca nu pot realiza o asemenea performanta (majoritatea jucasera la echipe mici fara obiectiv sau cu obiectiv salvarea de la retrogradare). Dar mai ales in tribune unde “petrolistii de mici” au inceput sa se agite cand lucrurile n-au mers asa cum se asteptau ei. (cand zic petrolistii de mici ma refer la aceia care inainte de acest sezon preferau in weekend-uri micii si berea in locul meciurilor de fotbal).

Nu discut despre cine a setat acest obiectiv dar ca strategie de marketing a functionat perfect. Sper ca la anul sa functioneze si ca strategie sportiva. Hai Petrolul!

TRIMITE SI TU MAI DEPARTE!