January 18, 2021

Doua puncte pierdute sau unul castigat?

Dupa 1-1 cu CFR Petrolul ramane neinvinsa dupa 7 etape din retur. Dar parca astazi cuvantul de ordine in tribunele stadionului Ilie Oana era “dezamagire”.

Petrolul a dominat copios în primele 45 de minute, când CFR a pus pericol doar la gafa lui Bornescu (6)  -a doua ezitare din acest retur și prin șuturi de la distanță, semnate de Ioan Hora (35) și Gabriel Mureșan (36). de partea cealaltă, Mario Felgueiras, omul meciului pentru CFR-isti a fost pus la grea încercare de Hoban (10) care a prins un sut superb de la distanta, Laurențiu Marinescu (17) și Geraldo Alves (26), dar s-a descurcat ireproșabil de fiecare dată.

Desi din spatele portii am vazut penalty, la intrarea lui Ionuț Rada asupra lui Jeremy Bokila insa deposedarea pare a fi fost corecta.

In repriza a doua Hamza  l-a înlocuit pe Marian Cristescu, iar șapte minute mai târziu (60) deschidea scorul, din centrarea lui Alcenat. Sper sa fie descatusarea de care tunisianul avea nevoie.  Sauvadet și același Hamza au mai amenințat poarta lui Felgueiras, înaintea revenirii oaspeților. Weldon, introdus pe teren în minutul 58, în locul lui Rui Pedro, a intrat excelent în joc, în spatele vârfului Kapetanos. Lui i-a aparținut și golul egalării, din minutul 79, când a marcat cu un șut la colțul lung, fără șanse pentru Bornescu.

Apo CFR-ul s-a simtit in largul ei, fiind o echipa croita pentru contraatac iar ai nostri, rupti parca de la mijloc nu au mai putut pune aceeasi presiune ca in prima repriza. Daca ne luam dupa prima parte a meciului putem spune clar ca am pierdut doua puncte. Totusi ardelenii puteau sa ne taxeze pe final.

Cu riscul de a avea o opinie diferita de cea a majoritatii petrolistilor, consider totusi ca am castigat un punct. Corect, erau mai bune trei puncte. Dar sa nu uitam ca am jucat cu echipa campioana, pe care prin acest egal am reusit sa ii tinem departe de primele locuri. Mai mult decat atat, in urmatoarele etape clujenii vor intalni pe teren propriu Dinamo si Pandurii fiind obligati sa castige. Iar daca s-ar intampla asa, rezultatele ar fi benefice pentru…Petrolul!

TRIMITE SI TU MAI DEPARTE!