August 3, 2020

De ziua copilului Cupa-i a Petrolului

De la 6 jumate nu mai dorm. Probabil ca mine sunt sute sau poate chiar mii de Petrolisti.
Toata noaptea am visat doar jandarmi si porti de stadioane plus ca eram in tren si cantam cantecul din titlu. “De ziua copilului ale ale ale o / Cupa-i a Petrolului ale ale o”. Nu cred in semne, vrajeli sau vrajitorii. Pur si simplu e din cauza subconstientului meu care s-a autoprogramat pentru finala. Probabil ca mine sunt sute sau poate chiar mii de Petrolisti. Oare ce-or fi visat cei 61 de CFR-isti?

Imi spunea cineva ieri ca CFR-ul va juca in 14. Dupa delegarea lui “Ionut Covaci” foarte posibil sa aiba dreptate. Dar eu cred altceva. Vor juca 14 contra 25011.

Inainte de macelul…pardon, meciul cu Gaz Metan aveam o presimtire ca Bornescu se va accidenta si in finala va apara Vasili. Si anticipam ca dupa meciul din seara asta i se va prelungi contractul pe inca un sezon. Iata ca, urmare a unui concurs de imprejurari, bielorusul e titular. Simt ca va fi unul dintre oamenii cheie ai meciului dar nu-mi doresc sa ajungem la penalty-uri. Ar fi prea mare emotia.

Fundasii nostri de banda -Alcenat si Guilherme sunt sigur ca vor nivela terenul pe partile laterale. Probabil unii ma vor fi corectat deja in gand cu expresia “vor ara terenul”. Nu va fi cazul. Terenul ala e arat deja. Acum va trebui nivelat. Axul central al apararii imi da ceva emotii. Lipseste Geri iar Manase are un talent aparte de a ne spori bataile inimii. Dar in seara asta simt ca nu va fi cazul. Multi se tem si de prestatia lui Neag dar eu cred in acest copil. Normal ca nu poate juca in fata portughezului a carui calitate si experienta sunt incontestabile. Dar azi e sansa lui, o sansa de care sunt sigur ca va sti sa profite.

Mijlocasii nostri la recuperare, sau mai bine zis “de la recuperare” -i-am numit aici pe Morar -care sper totusi sa-si fi revenit, pe Sauvadet si pe Marinescu au cu siguranta motive sa fie tristi. Dar Hoban, Mustivar, Boudjemaa si Mojica ii vor inlocui cu brio. Ultimul are de demonstrat, in fata echipei care s-a descotorosit de el, ca e un jucator de certa valoare.

Atacul nostru va fi de vis.  Hamza va alerga pe putin 12-15 km, Bokila va hartui defensiva adversa  si cred ca Grozav va transpira si el inca din primul sfert de ora -lucru care, sa recunoastem cinstit, nu prea i s-a intamplat pana acum in cariera.

Iar noi…NOI VOM FI MAGNIFICI ca de fiecare data. Da, vor mai fi printre noi oameni imbracati in roz, mov, verde sau portocaliu. Vor mai fi mancatori de seminte, popcorn sau fistic. Dar in seara asta dragostea de Petrolul e contagioasa. O sa vedeti!

TRIMITE SI TU MAI DEPARTE!

1 Comments

  1. M
    Reply

    Suntem toti in aceiasi stare de aseara stai linistit toti ne-am chinuit sa atipim un pic sa fie HAOS AZI sa tresara cacatu ala de capitala

POST A COMMENT.