January 23, 2021

Cum il primim pe Renan Silva?

Aparuta intai ca zvon si confirmata oficial aseara, mutarea lui Renan Silva la Petrolul a devenit certitudine. Sincer, tot ce stiam despre Renan Silva e ca a stat mai mult pe bară la giuleșteni din cauză că George Copos, patronul Rapidului, nu s-a înţeles cu impresarii fotbalistului asupra spagilor -pardon, comisioanelor. Si ca e brazilian. Din ce m-am documentat de pe internet, mijlocașul ofensiv a făcut junioratul la Flamengo, jucând pentru echipa mare în perioada 2008-2010. Apoi a apărat culorile echipelor Goias, Bahia, Olaria și Victoria. În anul 2011 s-a transferat în Portugalia, la Boavista, iar apoi – din sezonul următor, a semnat cu Rapid.

Sunt curios insa cum il vor primi suporterii. In primul rand pentru ca vine liber de contract -ori ei se asteapta sa fi adus jucatori pe bani grei. In al doilea rand pentru ca a stat mai mult pe banca la Rapid.

Mie personal imi pare un transfer bun din trei considerente:

– e brazilian, e tanar si joaca mijlocas ofensiv. Un post in care nu strica niciodata niscaiva creativitate si inteligenta made in Brasil.

– vine liber de contract si a semnat pana la vara cu drept de prelungire. Deci si de-ar fi sa fie teapa, ce-am avut si ce-am pierdut? Salariul lui pe 6 luni.

– e singura mutare mai consistenta de pana acum din liga I. In afara de Iancu, transferat de la Viitorul la Steaua, de mutarile Otelului restul echipelor din jumatatea superioara a clasamentului n-au miscat nimic.

Nu-mi ramane decat sa ii urez bun venit si sa astept cu interes acea explozie de care avem nevoie in retur.

TRIMITE SI TU MAI DEPARTE!