January 18, 2021

Cod portocaliu si dezamagirea Grozav

Am declarat in mai multe randuri ca nu ma intereseaza nationala lui Piturca. Pentru ca nationala deja nu mai e a noastra, e a lor. Cu jucatori adusi doar ca sa isi revina si sa li se umfle artificial cota cum este cazul lui Tanase si Grozav.

Olanda ne-a predat o lectie de orice. De fotbal in primul rand. Nu stiu daca n-am putut noi in atac ori s-au aparat ei perfect, dar un singur sut pe spatiul portii. In atac ei n-au fortat dar au marcat. Noi n-am fortat si atat.

La capitolul antrenori, diferenta e si mai mare. Van Gall la cravata obsedat de disciplina tactica si luandu-si tot timpul notite. “Piti” in trening intrebandu-l pe Chipciu “tu unde vrei sa joci?” si mestecand guma rasturnat in scaun.

La capitolul public ei imbracati toti in portocaliu cantand disciplinat. Noi, fiecare cu ce are pe acasa cantand celebrul “Pe ei pe mama lor”.

Problema noastra e ca ne facem iluzii. Ne vedem mai buni ca toti si nu mai alergam, nu mai muncim. Asteptam ca cineva sa ne dea. Criticam arbitrajul, gazonul, viteza vantului, umiditatea in atmosfera. Orice. Orice numai sa avem o scuza cat mai buna. Orice ca sa nu mai muncim. Iar Grozav, aceasta tanara speranta este exemplul perfect. Il auzeam pe Contra declarand ca “La Grozav apare delăsarea. Cînd are mingea e foarte activ la antrenamente, dar cînd o pierde stă. El n-are fiţe, nu i s-a urcat la cap, dar e delăsător. L-am avertizat că atitudinea asta îl scoate din echipă şi, din partea mea, o să prindă cu greu şi banca de rezerve“.

Intr-un articol anterior chiar imi puneam problema asta. Cum e posibil ca un jucator sa fie mai activ la antrenamente decat intr-un meci oficial? Imi veti atrage multi atentia ca nu Grozav a fost cel mai slab. Asa e. Dar mai conteaza? Grozav e al nostru si va trebui sa ne descurcam cu el. Restul se duc care incotro. Dar Grozav ne va stresa probabil si duminica. Atunci cand vom reveni la campionatul nostru. Si cand codul galben se va fi terminat atat in tara cat si la nationala

TRIMITE SI TU MAI DEPARTE!