September 23, 2020

Cinci argumente pro Contra

In orice domeniu, batranii se remarca prin experienta, tinerii prin entuziasm. Batranii prin chibzuinta, tinerii prin dorinta de actiune. Contra este “doar pe jumatate tanar”.

Prin declaratiile de ieri a aratat entuziasm dar si chibzuinta. “Vreau să cred că voi fi antrenorul care va sta cel mai mult la Ploieşti, să creştem împreună din toate punctele de vedere. Ştiu că e greu, dar mi-aş dori să fiu eu acela care rupe acea regulă, conform căreia antrenorii români nu pot rezista foarte mult la o echipă” a fost declaratia cu care pe mine m-a castigat! Nu vrea cupe, campionate pur si simplu vrea sa stea cat mai mult la Petrolul. Dar e constient ca doar rezultatele il pot tine aici deci si-a propus rezultate.

Nu e uşor să închegi o echipă aşa repede, dar antrenorul care a fost aici înaintea mea a făcut o treabă extraordinară, a dus Petrolul pe primele locuri.” I-ati vazut voi pe Rachita sau pe Rednic sa laude munca altora? Ei se plangeau de lipsa de sustinere, de presiune, de ghinion, de nenoroc, de nesansa etc. Omul asta a recunoscut munca altora. La fel a facut si dupa meciul de la Brasov. Si cand cineva iti recunoaste munca, parca muncesti mai cu tragere de inima. Sunt sigur ca asa se va intampla si cu jucatorii nostri de acum inainte.

În fotbal se pot întâmpla multe lucruri într-un meci, dar, dacă se vede determinare, spirit de sacrificiu, atunci, indiferent de rezultat, cred că jucătorii vor fi apreciaţi. Suntem la Petrolul Ploieşti, un club cu pretenţii, cu aspiraţii foarte mari şi, atunci, toţi trebuie să gândească la fel, să intre pe teren şi să câştige fiecare meci, indiferent de rival”. Asta vrem si noi: determinare, sacrificiu, efort, entuziasm. Si nu conteaza musai daca batem. Rezultatele vin ca urmare a muncii depuse si nu inaintea ei.

Toată lumea se grăbeşte să mă lege de Dinamo…. Eu sunt bănăţean, timişorean get-beget. Aşa, pot fi legat şi de AC Milan, Atletico Madrid sau alte echipe la care am mai jucat. Aici, însă, suntem cu toţii petrolişti, suntem „lupi galbeni”, nu mai sunt nici măcar pe jumătate spaniol, aşa cum mă consideram. Voi munci pe brânci ca să fac în aşa fel încât clubul acesta să fie acolo unde îşi doresc suporterii şi acţionarii. Dacă va creşte clubul, atunci voi creşte şi eu ca antrenor”. Asta e o “palma” morala data tuturor din fotbalul nostru care vad doar conexiuni, manevre, blaturi si altele din aceeasi serie. Indiferent de trecutul lui, Contra traiestie in prezent. Si cu gandul la viitor. Asta e bine!

„Nu ţin neapărat să ies în evidenţă dacă mă duc să salut galeria, dar consider că e un gest de respect faţă de oamenii care vin în deplasări, care parcurg atâţia kilometri ca să-şi încurajeze echipa. Este un gest de apreciere faţă de ei şi voi proceda în continuare la fel. Trebuie să fim o familie şi sper ca suporterii să aibă răbdare să vadă rezultatele muncii noastre, pentru că nu se pot face minuni peste noapte. Ţin să le spun, doar, că voi face tot ceea ce am învăţat, tot ceea ce-mi stă în putinţă, ca să implementez o mentalitate de învingători, să putem să fim cu toţii mândri de această echipă”. Fiecare e liber sa procedeze cum crede. Dar eu il voi sustine pe Contra atata timp cat va sta la Petrolul, indiferent daca va avea sau nu rezultate. Daca va reusi sa transfere mentalitatea lui si jucatorilor eu cred ca vom avea un retur frumos si un sezon viitor de exceptie.

 

TRIMITE SI TU MAI DEPARTE!

4 Comments

  1. Adrian Vasile
    Reply

    crezi k parca este un vis un antrenor care gandeste astfel intr-un campionat ca al nostru?sunt mandru ca gurita este antrenorul Petrolului asa cum sunt ca sunt petrolist .din partea mea sustinere neconditionata atat timp cat va fi la Petrolul

  2. razvan
    Reply

    Liviu, problema este daca noi vom avea rabdare. Cu toata vointa lui, va fi contestat daca vom face jocuri proaste. Insa eu sunt optimist.

POST A COMMENT.