March 28, 2020

CFR Cluj nu ne-a invins pana acum in campionat. Dar nici noi pe ei

Meciul de duminica cu CFR Cluj este unul important pentru noi. Chiar daca ardelenii au un parcurs dezastruos in acest sezon, raman una dintre cele mai eficiente echipe ale ultimelor sezoane.Echipa din Gruia se clasa la sfarsitul turului la un punct in fata Petrolului dar in retur a reusit sa adune doar 7 puncte din 18, jumatate din numarul de puncte stranse de Petrolul (14). Asta face ca inaintea meciului direct diferenta dintre cele doua combatante sa fie de 6 puncte si 3 locuri in favoarea baietilor nostri.

Ceea ce putini iubitori ai fotbalului stiu este ca pana acum, de la revenirea Petrolului in divizia A, toate cele 3 meciuri s-au incheiat la egalitate. Sezonul trecut a fost 1-1 atat la Cluj cat si la Ploiesti. Daca la Cluj am inscris dintr-un penalty si am tras cu dintii de rezultat, la Ploiesti clujenii au fost dominati. Am deschis scorul prin Hamza si am avut si o bara a lui Mustivar intr-un meci disputat in Vinerea Mare. In tur a fost 2-2 la Cluj dar lupii au ramas cu regretul ca, tinand cont de aspectul jocului au pierdut doua puncte.

Duminica se anunta un meci interesant. CFR-istii sunt mai bine cotati din punct de vedere valoare a lotului dar Petrolul joaca pe teren propriu. Acolo unde, pana acum a obtinut 7 victorii si a pierdut o singura partida din 11 meciuri. Dar, paradoxal sau nu (tinand cont ca echipa CFR-ului se bazeaza mai mult pe contraatac) ardelenii joaca mai bine in deplasare (locul 3 intr-un clasament al meciurilor jucate pe teren strain) decat acasa (locul 11 intr-un clasament al meciurilor de pe teren propriu).

Pentru CFR duminica e cam ultimul tren in incercarea de a prinde podiumul. O infrangere sau chiar si un egal i-ar putea distanta la 11 puncte de locul 3 (presupunand ca Pandurii vor invinge Rapidul) cu 1o etape inainte de finalul turului.

Pentru Petrolul un egal ar echivala cu mentinerea locului 4 indiferent de ce va face Dinamo cu Astra. Iar o victorie ne-ar mentine in apropierea Pandurilor cu care putem face schimb de locuri daca invingem la Targu Jiu.

Ramane de vazut!

 

TRIMITE SI TU MAI DEPARTE!

POST A COMMENT.