April 13, 2021

Ce sanse avem sa prindem Europa League? Calcule si pronosticuri

De cand urmaresc eu Petrolul (aproape de 20 de ani), Cupa era cel mai facil drum catre noi spre cupele europene. Si s-a dovedit in 95 cand am participat in Cupa Cupelor. Apoi, o data cu retrogradarea echipei, a ramas cam singurul drum catre Europa. Dar aripile ne-au fost frante de fiecare data, mai devreme sau mai tarziu.La inceputul acestui sezon, mai ales dupa acel 5-0 din deschidere cu Ceahlaul, am inceput din nou sa visam frumos. Iar apoi dupa ce am eliminat Maciuca, Brasovul si Chiajna din Cupa si dupa ce am picat cu Otelul in semifinale, ne punem speranta intr-un nou trofeu.

Dar in urma ultimelor rezultate, cred ca avem sanse sa prindem chiar un loc de cupa europeana in calitate de ocupanta a podiumului. Si daca ar fi sa ma ghidez doar dupa clasamentul returului suntem deja pe 3 la un punct in spatele lui Dinamo.

Desigur ca pana la finalul campionatului mai sunt 10 etape si multe se mai pot intampla dar pentru noi, o data cu deplasarea de la Pandurii se incheie seria meciurilor grele. Din 4 meciuri cu echipe tari am scos deja 5 puncte iar cu gorjenii inca n-am jucat. Dar va propun sa facem impreuna cateva calcule.

Mai avem de jucat in deplasare cu:
–          Pandurii (locul 3)
–          Steaua (locul 1)
–          Severin (locul 17)
–          Chiajna (locul 13)
–          U Cluj (locul 12)
Daca nu intervin reciprocitatile (mi-e frica la Cluj) sau daca nu se vor face greseli copilaresti ar trebui sa scoatem minim 9 puncte (in cel mai rau caz) sau poate chiar 12 (cred ca vom invinge sambata la Pandurii).

Pe Ilie Oana vor veni pe rand:
–          Gloria Bistrita (locul 18)
–          Viitorul Constanta (locul 15)
–          FC Brasov (locul 9)
–          Astra Giurgiu (locul 2)
–          Gaz Metan (locul 10)
Singurul meci greu pare cel cu Astra dar cred ca vom obtine macar un egal. Fara alti pasi gresiti am scoate 13 puncte.

Cu 22 de puncte adaugate peste cele 42 pe care le avem in present am acumula la finalul campionatului 64 de puncte. Cu acest punctaj in 2008 am fi terminat pe 3. In 2009 echipa de pe locul III (Dinamo) a avut 65 de puncte. In 2010 Vasluiul ocupa ultima treapta a podiumului cu 62 de puncte. In 2011 cam cu acelasi punctaj (65) Vasluiul termina pe locul 3 iar Timisoara cu 66 de puncte era vicecampioana. Sezonul trecut (cand apropo, Petrolul a strans doar 39 de puncte in 34 de meciuri), pe pozitia a treia a fost Steaua cu 66 de puncte.

Tinand cont ca in acest sezon Clujul si Vasluiul nu se regasesc iar la Rapid si Dinamo sunt probleme care se rasfrang asupra rezultatelor, cred ca avem dreptul sa speram. Astra si Pandurii ocupa podiumul beneficiind de aceasta conjunctura nefavorabila dar nu cred ca vor putea mentine ritmul pana la final. Important este ca noi sa nu facem pasi gresiti cu echipele clasate sub noi si sa incercam sa scoatem macar 5 puncte din meciurile cu Pandurii, Steaua si Astra. Si garantez ca vom termina pe podium.

TRIMITE SI TU MAI DEPARTE!