December 5, 2020

Avem inca sanse la locul II. Aviz pesimistilor!

Sunt dezamagit de egalul de la Chiajna. Dar nu sunt mai dezamagit decat celelalte egaluri scoase de Petrolul (12 in total). Adica, cu ce ar diferi egalul de ieri de acel 1-1 cu Bistrita din tur? Sau, lasand la o parte cate un gol in plus marcat, de acel 2-2 de la CSMS Iasi? Si lista ar putea sa continue.

Ieri am auzit in tribune si am citit ulterior pe doarpetrolul si pe blog-uri comentarii pesimiste apropo de sansele noastre de a mai prinde locul II. Unii chiar spuneau “La revedere podium” dupa egalul de ieri. Departe de mine intentia de a-l contrazice pe domnul Dragos Trestioreanu care are probabil ani de gazetarie mai multi decat am eu de viata si pe care il apreciez pentru ceea ce face. Plus ca dansul, obligat de deontologia profesionala a jurnalistului are obligatia (cel putin morala) de a fi cat mai obiectiv cu putinta. Dar daca moare si speranta, atunci ce ne mai ramane?

Eu nu sunt jurnalist. Ba chiar mi-au reprosat destul de multi ca nici poet n-as prea fi, desi cartea e dovada palpabila care ii contrazice. Dar oricum, sunt Petrolist! Si am dreptul sa sper, sa cred si sa visez pana in ultima etapa. Da. Sunt subiectiv. Pana la urma, ca detinator al acestui blog imi permit sa am o parere proprie si personala.

Cu putina matematica pe care o stiu (si cu ajutorul excell-ului) am facut niste calcule simple. In varianta cea mai pesimista Petrolul invinge Astra si Medias acasa si vine cu un punct de la Cluj. 7 puncte peste cele 57 actuale inseamna 64 de puncte.

Pandurii mai au de jucat cu Brasovul, la Chiajna si acasa cu Astra in ultima etapa. Cu o victorie si doua egaluri ar strange la finalul campionatului tot 64 de puncte. Ori atat rezultatele directe cat si golaverajul (atat cel general cat si cel intre cele doua echipe) ne sunt net favorabile. Deci la egalitate de puncte Petrolul termina pe 2.

Astra are cel mai greu program. Mai are de jucat cu noi si cu Pandurii in deplasare si cu CFR Cluj acasa. Daca pierde cu noi si invinge in celelalte doua partide atunci totalizeaza 63 de puncte. Dar mi-e greu sa cred ca giurgiuvenii vor invinge si CFR-ul si Pandurii.

Dinamo s-a autoexclus. Si daca ar castiga tot pana la final ar face 62 de puncte. Insuficient pentru a emite pretentii la podium.

Si ca sa trag si concluziile ideea e simpla. Daca luam 9 puncte in urmatoarele trei meciuri atunci depindem doar de noi. Daca luam 7 puncte in urmatoarele 3 meciuri atunci stam la mana Astrei si a Chiajnei sau a Brasovului. Daca nu castigam cu Astra, stam la mila Domnului. Dar eu voi spera, voi visa si voi crede pana in ultima etapa. Hai Petrolul!

TRIMITE SI TU MAI DEPARTE!