December 5, 2020

Asa e cand nu stiti sa pierdeti!

In Romania se vorbeste mult si se face putin. Planuri peste planuri,idei peste idei, totul pare frumos pe hartie. Dar cu executia stam prost. Doar 3 stadioane pentru o tara cu peste 20.000.000 de locuitori e foarte putin. Si sa nu credeti ca pentru astea 3 n-au fost polemiciBa ca a furat primarul bani (indiferent ca e Oprescu, Boc sau Volosevici, PSD sau PNL), ba ca sunt prea mici (cum se aude despre Ilie Oana) ba ca sunt prea mari (cum s-a vorbit de Cluj Arena).

Pana la urma, orice lucrare de infrastructura indiferent ca e vorba de un pod, autostrada, sala de sport sau stadion de fotbal, ramane facut si ne putem folosi de el. Dar tocmai aici apare problema. Ca nu stim sa ne folosim.

Presa de can-can-sport de la noi exagereaza cu o scandare a Lupilor, scandare care s-a auzit sporadic in peluza si cu care multi petrolisti nu sunt de acord. Dar nu spune nimeni ca fanii dinamovisti, peluza care ii poarta numele regretatului jucator, s-a comportat huliganic. Ca mai injuri un spectator din sectorul advers -inteleg. Ca mai arunci o petarda sau o torta in teren -inteleg si asta, desi nu sunt de acord.Ca mai apar conflicte intre unii si altii -asta e. Se intampla peste tot.

Dar ca rupi scaune, asta e peste puterea mea de intelegere. Ce obtii din asta? Ce vrei sa demonstrezi? Pe de-o parte se plang de epava din Stefan cel Mare si solicita un stadion modern iar pe de alta parte, cand au acces la unul rup si distrug. In atare conditii cred ca isi merita soarta.

Profit de ocazie sa le reamintesc si alor nostri ca stadionul asta s-a facut cu eforturi. Nu neaparat financiare, ca impozitele oricum sunt obligat sa le platesc. In atare conditii, nu ne ajuta cu nimic sa stam cu picioarele pe scaune, sa le rupem sau sa vandalizam toaletele stadionului. Daca dinamovistii sunt niste frustrati care nu joaca pe asa bijuterie, care n-au aratat nimic sambata nici pe teren nici in tribune, pe ai nostri nu va inteleg. E stadionul nostru, al tuturor ploiestenilor si cum il pastram asa il vom avea.

In incheiere salut decizia clubului de a vinde biletele la meciul cu CFR “impachetate” cu cele de la meciul cu Bistrita. Asa ar trebui facut de fiecare data cand jucam cu o echipa mai bine cotata.

TRIMITE SI TU MAI DEPARTE!