August 4, 2020

Anul in care am dat 9 goluri Stelei -reactiile Petrolistilor dupa acel meci

Ieri publicam un articol in care rememoram cele doua meciuri de vis din 1999. Azi continui in aceeasi nota pentru a le da un motiv de bucurie petrolistilor vechi si un motiv de luat notite petrolistilor de ocazie.Dupa 5-1 la Ploiesti goluri: Cristi Vlad, Onuţ, Florin Pîrvu, Nae Constantin, Daniel Costescu, a urmat un 1-4 pe Ghencea cu acelasi Costescu autor al unei triple si cu albanezul Duro marcator al unui autogol.

Tavi Grigore, rememoreaza:  “Un joc in care am surprins, am facut un joc bun, nu ne asteptam. Probabil ramane o perfomanta. Oricum, Steaua de atunci era mai buna ca cea de acum”. Tavi, cu tot respectul, sper sa nu ramana o performata. Vreau ca duminica sa ne bucuram din nou.

Cristi Vlad, declara si el “A fost extraordinar.Era prima etapa, eram tineri. Satisfactia mai mare a fost cand am batut in Ghencea tot in acel campionat cu 4-1. Am intrat in istorie ca am dat 9 goluri Stelei intr-un campionat si am primit doar 2 goluri. Am si un CD cu meciul acela de la Ploiesti, cand eu am dat primul gol. Ma uit la el mereu. Tin minte ca ma urcasem pe gard… Ce vremuri” Intr-adevar Cristi, ce vremuri! Ii asteptam pe gard pe Hamza, Grozav, Bokila, Cristescu si de ce nu poate chiar Marinescu, Geraldo, Galamaz, Oprita. Ce frumos ar fi!

Virgil Dridea, antrenorul echipei la acea vreme declara pentru ziarul Libertatea:Era chiar în prima etapă de campionat. Noi aveam o echipă în formare, în timp ce la Steaua evoluau, printre alţii, Ilie Dumitrescu, Roşu sau Ritli. Totuşi, n-am dezarmat şi am intrat pe teren decişi să-i batem. Onuţ, Constantin, Costescu, Orlando, Rădulescu şi ceilalţi au jucat foarte bine

Vă aşteptaţi la acest scor?
Nu, şi cu toate că s-a terminat 5-1, să ştiţi că partida a fost una extrem de disputată. Noi însă am fost mereu la cârma jocului şi am înscris cam din toate poziţiile. În plus, să nu se uite că tot cu această echipă am bătut cu 4-1 Steaua, în retur, la Bucureşti. Am stabilit şi un record pentru Petrolul: i-am dat Stelei 9 goluri într-o ediţie de campionat.

În acel joc le-aţi pregătit vreo surpriză steliştilor?
Secretul nostru l-a reprezentat publicul. Se ştie că la Ploieşti toate meciurile, în special cele cu Steaua sau cu Rapid, se desfăşoară cu stadionul plin. Aşa a fost şi atunci, iar fanii s-au prezentat formidabil. Ne-au purtat spre victorie.

Asadar avem si noi rolul nostru. Sa sustinem echipa neconditionat pana in ultimul minut. Sa lasam rautatile la adresa lui Cristea, Grozav sau oricare alt jucator si sa ne incurajam favoritii cum numai noi stim sa o facem. Ca la meciul cu Dinamo din turul trecut. Si poate de data asta cu scorul inversat!

TRIMITE SI TU MAI DEPARTE!