September 22, 2020

Analiza primelor 6 etape din retur si programul pe urmatoarele 4 etape

Petrolul a incheiat turul pe locul 6 la 7 puncte de locul II (Astra Giurgiu) si la 6 de Pandurii (locul III). Pe IV era Vaslui cu 4 puncte peste noi iar CFR-ul avea cu un punct mai mult decat Petrolul. Dinamo si Rapid ne suflau in ceafa avand cu un punct mai putin decat Lupii.

Cu 4 victorii (la Ceahlaul, la Otelul cu Iasi si Dinamo) si doua egaluri in retur (la Rapid si acasa cu Vaslui) Petrolul a urcat pe locul 4 in clasament ajungand la 6 puncte de Astra si la 3 de Pandurii. Mai mult decat atat, intre Petrolul si Dinamo (locul 5) exista acum o diferenta de 2 puncte iar fata de CFR si Vaslui Petrolul are 4 respectiv 6 puncte in plus. Rapidul care ne sufla in ceafa are acum 10 puncte mai putin decat noi. Petrolul a fost una dintre cele doua echipe care au reusit sa “ciupeasca” puncte in fiecare meci.

Intr-un clasament al returuluiPetrolul este pe locul II  (cu 14 puncte din 18), fiind devansata doar de Steaua. Alaturi de Astra avem cea mai buna aparare din retur cu doar doua goluri primite -nimereala lui Patulea si hentul lui Axente. Avem de asemenea a doua aparare a campionatului cu 19 goluri primite in 23 de etape (cu unul mai mult decat Steaua).

La capitolul goluri marcate situatia nu este neaparat roz. In 6 etape am punctat de 6 ori dar am incheiat fara gol partidele cu Vaslui si Rapid iar 4 dintre cele 6 goluri au venit ca urmare a unor executii individuale. Contra ne tot promite ca va remedia acest aspect, il astept sa se tina de cuvant.

In urmatoarele 4 etape Petrolul va juca cu:
– CFR Cluj (acasa)
– Pandurii Targu Jiu (deplasare)
– Gloria Bistrita (acasa)
– Steaua (deplasare)

Astra ar urma sa intalneasca:
– Dinamo (deplasare)
– U Cluj (acasa)
– Gaz Metan (deplasare)
– Ceahlaul (acasa)

Pandurii se vor duela cu:
– Rapid (deplasare)
– Petrolul (acasa)
– CFR (deplasare)
– Dinamo (acasa)

Daca Astra are un singur meci mai dificil, fix in etapa urmatoare, la noi socoteala e simpla. Daca batem CFR si Bistrita si scoatem un egal la Pandurii, atunci trecem aproape sigur pe locul III. Nu cred ca Pandurii vor reusi sa castige 2 meciuri din 3 (presupunand ca vom scoate cel putin un egal acolo).

Apoi noi vom avea un program mai lejer, singura echipa care ne-ar putea pune probleme fiind Astra. Dar meciul se joaca pe Ilie Oana unde pana acum a castigat doar Steaua si de unde doar Vaslui, Chiajna si Rapid au plecat fara gol primit.

Ramane de vazut!

TRIMITE SI TU MAI DEPARTE!

2 Comments

  1. hades
    Reply

    cat de la obiect e articolul asta …. ar trebuii sa scrii la “ziarele” alea cu .ro la sfarsit !

  2. liviu.draghici
    Reply

    O perioada am scris. La Telegraful de Prahova. Dar o critica la adresa lui Bercea si Luca nu mi-a fost publicata. Am plecat. Ulterior am inteles si care era treaba. Era ziarul Petrom Service. Saptamana asta am citit ca s-a desfiintat. Si nu cred ca am primit vreo veste mai buna in ultimul timp.

POST A COMMENT.