May 8, 2021

Am vazut Lupii Doamne! -Galeria noastra vazuta din exterior

Pentru cine a vazut macar o data seria de filme B.D. replica din titlu este una cunoscuta. Pentru ceilalti am simtit nevoia unei completari. Navigand pe diverse site-uri am gasit o opinie destul de ampla despre galeria noastra. Recunosc ca multe din detalii nu le stiam.Ultrasi:
a) acasa
– in medie – 1000-1500
– derby    – 3000-3500
b) Deplasare
in medie  – 300-500

Cap de afis:
– Buzau (1996-1997) cu Steaua in cupa 1.800-2.000
– Targoviste(1997-1998) cu Rapid – 1.700 -2.000
– Giulesti (2000-2001)cu Rapid- 800-1.000
– Pitesti  (2000-2001) cu Steaua in cupa – 1.800-2.000

Mentalitate     * * *
Violenta        * * *
Atmosfera       * * *
Coregrafie      * * *
Relatia cu conducerea  *
Stil  –  Hellas Verona
Prieteni –
Dusmani –  NOI ODIAMO TUTTI !!!

Grupari –
a) In Ploiesti:
– Haita Nord (radicali * * * *)
– Fazione Feroce(moderati  * * *)
– Agresiv Republicii (radicali * * * *)
– Malu Rosu Maniaks (radicali * * * *)
– Ultras Vest       (moderati * * *)
– Radicals (radicali * * * *)

Actuala galerie a Petrolului dateaza din 1996 cand, datorita parcursului bun al echipei din anul precedent (castigarea cupei Romaniei)  un grup de suporteri fideli culorilor clubului dar si buni cunoscatori ai fenomenului ultra’ au luat initiativa si au infiintat primul grup ultra’ denumit “Ultras Ploiestina”.

Activitatea acestora va iesi repede la iveala cand in anul urmator acestia vor organiza prima coregrafie la un meci cu Steaua, fiind printre primele grupari ce au organizat manifestari de acest gen. De mare efect in acea perioada erau fumigenele folosite din abundenta de membrii “Ultras Ploiestina”, tifosii de la peluza sud realizand inca de pe atunci spectacole de tribuna in toata puterea cuvantului.

Incepand cu anul 1998 galeria isi schimba numele in “Lupii Galbeni”, denumire care va inspira pe conducatorii companiei Petrom, capul de lup devenind stema societatii. Sub aceasta forma, tifosii ploiesteni au continuat sa faca istorie, umilind celelalte galerii prin atitudine si mentalitate, lupii continuand sa isi  incurajeze favoritii invariabil fata de linia de casament pe care o urma Petrolul.

Trebuie subliniat faptul ca, spre deosebire de majoritatea galeriilor din Romania, “Lupii Galbeni” nu beneficiaza decat de sume infime din partea clubului, lupii organizandu-si singuri showurile si deplasarile pentru echipa, si cu toate astea, din 1996 ei nu au lipsit de la nici un meci al echipei favorite (cu mici exceptii cauzate de excesul de zel al unor militieni binevoitori).
“Lupii” sunt recunoscuti prin originalitate, acestia nedorind sa copieze PE FATA coregrafiile de exceptie realizate pe-afara cum fac cei din bucuresti. In aceasta idee a fost realizat si unul din mesajele adresate cainilor la ultimul meci cu acestia: “COPII  PERFORMANTE  IMPORT  ITALIA!  ORIGINALITATE=0 !”

Datorita lipsei performantelor in ultimii ani, la meciurile de acasa se strang in medie cam 1000 – 1200 de ultrasi cu unele exceptii, datorita “variatiilor” liniei de clasament. La derbiurile cu bucurestenele (Steaua, Dinamo,Rapid) la peluza sunt prezenti intre 2000 si 2500 de lupi, apogeul fiind atins la ultima partida cu Steaua, cand datorita liderilor de cartier si a interesului deosebit, numarul tifosilor aflati la peluza a atins cifra de 3500! Aviz celorlalte “galerii” din provincie! In rest asa cum am precizat “lupii” vor continua sa se faca remarcati prin originalitate, pentru ca in momentele decisive s-a demonstrat ca.. HAITA DOMINA PROVINCIA !!! Pozele… “vorbesc” si vor “vorbi”!

Incidente: De acum incolo le vom “contabiliza”. In general, la meciurile de acasa, echipele din Bucuresti(mai ales Steaua si Rapid) au avut parte de primiri “speciale”: la gara, prin oras, aplicanduli-se corectii deosebite.
Antologica ramane actiunea din primavara lui ’97 dupa un meci de cupa de pe stadionul Astrei intre Poiana Campina si Steaua cand ultrasii petrolisti au reusit sa patrunda in trenul de plecare spre bucuresti aplicand stelistilor o crunta BATAIE, dupa ce initial in apropriere de statia Ploiesti-Triaj lupii trasesera semnalul de alarma! K.O.-ul nu poate ilustra …MACELUL care a avut loc atunci! Speram ca si-au achitat cheltuielile de spitalizare!
Tot stelistii in frunte cu seful lor au fost pe post de victime sigure si in 2001 cand au fost incoltiti in apropierea stadionului. Dupa bataia de rigoare a urmat si umilinta, unul dintre liderii stelisti fiind lasat gol pusca in strada.
Nici fanii celorlalte echipe din capitala nu au fost mai norocosi, beneficiind in numeroase ocazii de “ospitalitatea” lupilor. Insa nu cred ca am avea loc aici sa povestim toate incidentele cu cei din bucuresti.
Cu provincialele nu au existat tensiuni deosebite cu exceptia meciului de la Brasov din ultimul sezon cand unor spectatori locali l-i s-au aplicat niste corectii zdravene chiar la 100 m de intrarea in stadion.    De referinta a fost o bataie cu “galeria” tzaranilor din Pitesti ce a avut loc in centrul Ploiestiului acum vreo 4-5 ani! Liderul “Haitei Nord” a patruns singur intr-un autocar al tzaranilor si dupa ce a insirat pe drum vreo 10 fraieri a fost dovedit de “agricultori”! Insa in scurt timp la fata locului a ajuns o mare parte a galeriei lupilor, in final nefericitii din Pitesti parasind orasul in stare de inconstienta si cu autocarele “decapotate”.
In rest fiind “made in Romania” amenzile saptamanale si conflictul cu militia sunt la ordinea zilei,pentru ca gaborii sunt prea doxati ca sa-si adapteze conduita. Mari scandaluri cu garda au fost in deplasare la meciurile din ultimul an cu Rapid(evacuati abuziv),Bacau,Steaua si Arges.

Mentionam cateva din cele mai reusite mesaje:

“O TRADITIE COMUNISTA SCUFUNDATA IN NEPUTINTA” -pt.stelisti
“ULTRASII DE LA A.U.ROLAC LA SERINGA. NEAGA STIE!” -pt. stelisti
“IN TOATE JUDETELE SUNT SATE SI TARANI DAR LA VOI ELE MARCHEAZA
STILUL” -pt. pitesteni
“EUROPA VA ASTEAPTA !… SA FACETI TARA DE RAS”  -pt. caini
“CHAMPIONS LEAGUE DIN AUGUST LA PRO-TV, DRESAJ PE <<MAIDANELE>>
EUROPEI !” -pt. caini
“COPII PERFORMANTE IMPORT ITALIA! ORIGINALITATE = 0” -pt. caini

Bannere:
– Wolves Sindicate(23/2,10)
– Deliquent Boys(17/2)
– Fazione Feroce(15/1,5)
– Ultras(9/2,10)
– Haita Nord(12/2,20)
– Malul Rosu Maniacs(16/2)
– Agresiv Republicii(20/1,80)
– Lethal Gang(12/2)
– Ultras Vest(15/1.80)

Sursa: http://ultrasii.tripod.com/ultras/id1.html

Nu am pretentia ca toate informatiile mai sunt de actualitate, prin urmare apelez la ultrasii cu vechime sa ne ajute sa le actualizam. Nu de alta dar cred ca multi Petrolisti ar trebui sa cunoasca aceste aspecte

TRIMITE SI TU MAI DEPARTE!