December 2, 2020

A revenit Bokila. Dar ce sa mai facem cu el?

Transferat pe rand la Steaua, Standard Liege, iar Steaua si in final RC Lens, Bokila va pleca in al doilea cantonament cu Petrolul. Ciudata rasturnare de situatie.

Site-ul clubului anunta ieri ca atacantul Jeremy Bokila va reintra, începând de miercuri, în programul de pregătire al echipei noastre, odată cu startul cantonamentului de la Belek. Astfel, „telenovela Bokila” se încheie aici, jucătorul înţelegând faptul că, în ciuda intereselor impresarilor, cei care se fac principalii vinovaţi de situaţia anormală creată în această iarnă, trebuie să-şi respecte contractul ferm pe care îl are cu FC Petrolul Ploieşti.

Jucatorul a dat o declaratie scurta:  „Îmi cer scuze coechipierilor, antrenorilor şi suporterilor echipei noastre. Ştiu că nu este normal ceea ce s-a întâmplat, dar a fost o neînţelegere la mijloc. Vreau să joc în continuare la FC Petrolul şi sper să înscriu cât mai multe goluri pentru echipa noastră, să o ajut să-şi îndeplinească obiectivele” a spus Bokila.

Cei din staff au completat si ei prin vocea managerului sportiv Marius Nicolae: Mă bucur că am reuşit să îl fac pe Jeremy să înţeleagă faptul că a fost folosit de impresarii săi. Jucatorul m-a asigurat că nu a dorit niciun moment sa se transfere la Steaua. Totul a fost  regizat de agenţii lui, Tony Finnigan şi Richard Trafford, reprezentând firma Kentaro. Pentru clubul nostru, cei doi sunt persona non-grata şi iese din discuţie orice viitoare colaborare. Nu putea să existe alt final al acestui mult mediatizat caz Bokila, în condiţiile în care FC Petrolul şi-a îndeplinit toate condiţiile contractuale faţă de jucator. Pentru faptul că a lipsit nejustificat de la pregătiri, Jeremy Bokila se va supune sancţiunilor prevăzute în Regulamentul de Ordine Interioară al FC Petrolul Ploieşti. Acum are mult de recuperat si va trebui sa munceasca la antrenamente de doua ori mai mult decat colegii lui ca să recâştige un loc în echipa şi, totodată, respectul fanilor”

Acum se va vedea daca chiar suntem un club profesionist sau doar ne laudam cu asta. La un club cu pretentii intarzierea unui jucator cu aproape o luna ar fi impus saanctiuni drastice, macar din punct de vedere financiar. Tare sunt curios sa stiu ce amenda va primi Bokila, daca va primi.

Acum se va vedea daca antrenorul Contra are sau nu sange in instalatie. Un jucator care nu face pregatirea alaturi de echipa ar trebui sa nu prinda o perioada nici macar banca de rezerve. Altfel, ce exemplu ar fi pentru un tanar ca Morar de exemplu, care alearga de-i sar capacele, vine la timp, cara sacul de mingi etc.

Acum se va vedea daca Capra (cacofonia e intentionata) tine la performanta sau la bani. Daca ar tine la performanta ar trebui sa dea un exemplu cu Bokila si sa il amendeze drastic si sa ii activeze si clauza noua. Daca tine doar la bani ar trebui sa i se dea cat mai multe sanse ca sa il putem vinde la vara.

Acum se va vedea reactia suporterilor. Il vor accepta, sau nu pe Bokila? Ca dupa meciul cu Steaua el era cel laudat iar Hamza blamat pentru ratarea din minutul 80.

Cat despre Bokila, in ciuda tuturor scuzelor sale nu stiu cat ii mai sta mintea la Petrolul. Si nici echipa, ghidandu-ma dupa declaratia lui Cristescu, fie el si catelul lui Walter, nu stiu cat e de dispusa sa il reprimeasca. Pana una alta, atacantul se antreneaza singur in Turcia. Poate ii vine mintea la cap.

 

Citeste si:

Fitile si pastile -Bokila la Steaua

Ca de la suporter la suporteri -Mondialu despre ce inseamna sa fii departe de echipa

Niciodata capul plecat!

TRIMITE SI TU MAI DEPARTE!