December 4, 2020

80.000 de spectatori la un meci de B. La un Rapid-Petrolul

Cu scuzele de rigoare, revin cu o completare la articol. Meciul s-a jucat pe Ghencea si au fost 35.000 de spectatori.

 

Suporterii nostri nu stau de povesti. Sau cel putin n-au timp de mine. Asa imi explic lipsa de reactie la invitatia mea de luni de a ne spune o poveste legata de derby-ul Petrolul-Rapid. Dar am promis o poveste legata de Petrolul-Rapid si trebuia sa fac rost de una. Doar ca nu e de Petrolist.

Am sapat pe internet dupa meciurile din B cu 80.000 de spectator. Si am gasit inclusiv articolul din ziarul “Sportul” din acel an.

“In Bucureşti, sentimentul general era că Giuleştiul domina duelul cu Steaua şi Dinamo. Şi asta în condiţiile în care Rapid juca în B, iar Steaua şi Dinamo se băteau la titlu! Ei bine, tocmai despre această a doua bătălie a acelei primăveri vreau să povestesc. Vărul meu, Marian Cojocaru, jucător la juniorii Rapidului, la grupa celebrului Ion Costea (titular în anii ’30 în marea echipă a giuleştenilor cu Baratky, Ionică Bogdan sau Raffinsky), mă trezeşte într-o dimineaţă de duminică pentru că îi promisesem că mergem la meci, pe 23 August.
Aşadar, alături de Marian, acum, din nou spre 23 August, autobuz, troleu şi… răsuflarea tăiată! Rapid – Petrolul, derby-ul pentru promovare, se juca, doamnelor şi domnilor, cu peste 80.000 de oameni în tribune!  23 August ar-hi-plin! Meci de B, dar ce meci…

„Revanşa Rapidului” – Etapa 30. Cronică de Constantin Firănescu. Rapid – Petrolul 5-1. Au jucat în faţa a peste 80.000 de spectatori. Rapid: Ion Gabriel – I. Popescu, Belu (’66 Tiţă), Pârvu, Ispas – Paraschiv (’21 Trifu), Ion Ion, Şt. Popa – Cojocaru, Damaschin, Manea. Petrolul: Haralambie – I. Cojocaru, Stanciu, Butufei, Toma – Lazăr (’38 Pancu), Cozarek, Bratosin – Grigore, Toporan (’58 Gălăţeanu), Libiu. Iar nea Bebe, după ce trecea în revistă golurile (min. 4 – Manea, „cap” la centrarea lui Cojocaru, min. 11 – Damaschin, min. 18 – Cozarek, min. 82 – Şt. Popa din penalty, min. 84 – Manea), încheia aşa: „Detaşaţi clar, la un scor care poate fi socotit niţel exagerat în raport cu desfăşurarea jocului, giuleştenii vor umbri însă finalul meciului printr-o nesportivă plimbare a balonului în propria jumătate de teren.” Adică, pe şleau, tiki-taka Rapidului, cu zeci de pase consecutive, trebuia interzisă! Noroc că Marius Popescu a ţinut cu nea Bebe şi a scris, în acelaşi număr de ziar, un editorial intitulat „Balaci, Nilsson, Sameş şi Rapidul” care se sfârşea aşa: „P.S. Ce stadion 23 August, derby-ului Rapid – Petrolul i-ar fi trebuit o Maracană pentru a putea curpinde valurile nesfârşite ale unor simpatizanţi nebuni, nebuni, nebuni şi superbi în formidabila lor pasiune.”

Să vă mai spun că, etapa următoare, Rapidul avea să piardă cu 0-1 la Sibiu, cu Şoimii I.P.A., şi odată cu meciul acela şi promovarea?! Mai erau 3 etape şi tiki-taka nu mai ajuta la nimic, promova Petrolul.

Sursa: http://farablaturi.ofsaid.ro/2011/02/povestile-lui-mitran-ep-17-tiki-taka-interzisa-de-partid/

Sambata nu vom fi 80.000. Vom fi cel mult 9.400. Asta din cauza ca Stadionul Giulesti Valentin Stanescu a imbatranit mai repede decat suporterii rapidisti si decat aminitirile lor.

TRIMITE SI TU MAI DEPARTE!